Secte

1.Secta Rael – istoricul, fondatorul, doctrina, Clonaid, asertiuni

Scurt istoric

Potrivit site-ului web oficial al sectei: „La data de 13 decembrie 1973, viata pilotului de curse Claude Vorilhon, in varsta de 27 de ani (n. 1946) a avut o intorsatura radicala. Intr-un vulcan de langa Clermont-Ferrand, Franta, el a vazut un OZN de7 metriin diametru, facut dintr-o folie subtire de metal argin care se misca in totala tacere.

O fiinta radianta a iesit de acolo si i-a inmanat lui Rael un mesaj ce revela adevarata origine a omenirii. Extraterestrul, care s-a numit pe sine Yahwe Elohim a dictat un mesaj adresat intregii omeniri si a fagaduit sa se intoarca public, aducand cu sine pe toti profetii din trecut, asa cum a fost propovaduit in diferitele religii. El a explicat cum a fost cand extraterestrii Elohim au initiat toate religiile ca pe o cale de educare progresiva a nivelului de dragoste si constiinta al omenirii, desi oamenii au sfarsit inevitabil prin a distorsiona mesajul lor si a folosi religia pentru avantaje politice.

Acest mesaj este capitolul final al tuturor religiilor, este cheia care permite fiecaruia sa inteleaga ca ceea ce consideram a fi Dumnezeu sunt de fapt niste oameni ca si noi, numai cei mai avansati, care ne iubesc foarte mult si au asteptat ca noi sa atingem un nivel in care putem in sfarsit sa-i intelegem.

Vehicolul pentru acest nou mesaj s-a numit „Miscarea Raeliana”. De la infiintarea in anul 1973, aceasta s-a raspandit rapid in tarile francofone din Europa, Africa si America si este astazi in rapida expansiune in Asia. Mesajele au fost traduse in engleza si in alte limbi – pana acum in total 25 – miscarea exista in 84 de tari ale lumii, si are peste 55.000 de membri. in toata lumea exista aproximativ 130 de ghizi, sau preoti raelieni si 24 de episcopi”.

Potrivit lui Rael, toata viata pamanteasca, incluzand fiintele umane, a fost la inceput creata stiintific in laboratoare de catre Elohim, un popor avansat din spatiu, folosindu-si maiestria lor desavarsita a ingineriei si a sintezei ADN. Urmele lucrarii lor pot fi intalnite si in Biblie, care este cea mai veche carte ateista din lume, intrucat cuvantul „Elohim”, care apare in versiunea originala ebraica inseamna „cei ce au coborat din cer”.

Cu toate ca valorile predate de catre religiile traditionale nu mai corespund vietii actuale, oamenii au in continuare nevoi spirituale fundamentale. Religia raeliana raspunde acestei nevoi oferind valori care se acorda perfect cu secolul XXI: acceptarea divortului, contraceptiei, avortului, eutanasiei (sinucidere asistata), si casatoria preotilor si preoteselor (neacceptata in catolicism). Ca si budismul, religia raeliana este o religie ateista.

Fondatorul Rael

In prima sa carte, Rael descrie cum, la varsta de 27 de ani in calitate de ziarist de sporturi auto si pilot de curse in devenire, a luat contact cu o farfurie zburatoare in Auvergne, in sudul Frantei, in decembrie 1973.

Timp de sase zile, un mic om verde i-a explicat in franceza originea pamantenilor. El i-a mai talcuit de asemenea toate tainele din Scriptura. Minunea hranirii multimilor cu paine de catre Iisus, de pilda, a fost de fapt o „mancare sintetica deshidratata – care, prin adaosul de apa, a crescut de cinci ori in volum”.

Strainul spatial l-a informat pe Claude ca adevaratul sau tata era un extraterestru care a impregnat-o pe mama sa. Strainul i-a cerut lui Claude sa raspandeasca cuvantul si sa-si schimbe numele in „Rael”, care inseamna „mesager” in limba spatiala, o combinatie inedita dintre Ra – „soare” si – el, „Dumnezeu”.

Mama sa era catolica, iar tatal lui evreu – asa a crezut pana cand a aflat ca era jumatate extraterestru. Rael nu si-a testat niciodata ADN-ul cu al tatalui sau. „Nu este nimic de gasit”, spune el. „Codul genetic al Elohim-ilor s-a amestecat cu oamenii si a creat poporul evreu. El va arata ca sunt evreu si nimic mai mult”.

In acest sens, pe reteaua internet se pot intalni speculatii neoprotestante fundamentaliste legate de interpretarea textelor dela Facerea, VI, 2, 4: „Fiii lui Dumnezeu, vazand ca fiicele oamenilor sunt frumoase, si-au ales dintre ele sotii, care pe cine a voit. In vremea aceea s-au ivit pe pamant uriasi, mai cu seama de cand fiii lui Dumnezeu incepusera a intra la fiicele oamenilor si acestea incepusera a le naste fii: acestia sunt vestitii viteji din vechime”.

Interpretarea ufologista socoteste ca „fiii lui Dumnezeu” sunt acesti ingeri cazuti (Nephilim), „extraterestri” desigur ce au creat aceasta rasa hibrida a uriasilor prin cuplarea cu frumoasele pamantence. Aceasta eroare tradeaza ignorarea interpretarii patristice ortodoxe ce a socotit ca acestia erau urmasii lui Set, deci oameni.

„Identificarea „fiilor lui Dumnezeu” cu ingerii sau fiintele ceresti se intemeia in parte pe cartea apocrifa a lui Enoch. Aceasta interpretare rabinica destul de raspandita in veacul intai si al doilea de dupa Hristos poate fi gasita la scritorii evrei Iosif Flavius (Antichitati iudaice 1, 3) si Filon din Alexandria (Uriasii), ca si in unele scrieri gnostice (de ex. invatatura lui Valentinian). Unii dintre primii scriitori crestini au primit si ei din greseala aceasta interpretare.”

Organizatia si scopurile ei

Potrivit site-ului oficial: „Urmand instructiunile extraterestrului, Rael a infiintat „Miscarea Raeliana”, o organizatie internationala. Este o organizatie ateista, spirituala si non-profit, „ateista” deoarece demistifica vechiul concept de Dumnezeu, „spirituala” deoarece ne leaga de creatorii nostri si de infinitate, si „non-profit” din cauza ca nici un membru nu este salarizat, nici macar Rael insusi.

Scopurile miscarii sunt: de a informa fara sa convinga; de a intemeia o ambasada pentru extraterestri; de a cataliza o societate adaptata viitorului. Aceasta noua filosofie, unde se intalnesc spiritualitatea cu stiinta, este predata la seminarii internationale pe fiecare continent. Miscarea publica de asemenea magazinul trimestrial „Apocalypse”.

Clonaid

Institutia Clonaid, care isi are sediul in Las Vegas, Nevada, a fost intemeiata de catre raelieni in februarie 1997, imediat dupa anuntarea clonarii oii „Dolly”. In anii 1990, Quebecul a garantat statutul de religie miscarii raeliene. Raelienii au distribuit prezervative tinerilor prin programe destinate adolescentilor canadieni. Ei au incercat de asemenea sa convinga pe romano-ca-tolici sa renunte la credinta lor. „Bratul” stiintific al miscarii este Clonaid, destinata ajutorului cuplurilor sterile si homosexuale de a avea copii.

Chimista Brigitte Boisselier a anuntat la data de 27 noiembrie 2002, nasterea in jurul datei Craciunului a primului copil clonat ce va fi gemen identic al mamei sale cel putin o lunga perioada de timp.

Acest eveniment va marca inceputul unei noi ere in reproducerea umana – prima nastere asexuala, prima data cand un copil conceput nu a fost produsul amestecului genetic al mamei si al tatalui, ci reproducerea identica a unuia din parinti. Apoi ea a spus ca un cuplu american astepta prima nastere prin donare, o fetita, spre sfarsitul anului 2002.

Clonarea produce un duplicat genetic al unei creaturi. Metoda predominanta in lume consta in extragerea nucleului, sau miezului, dintr-un ovul si inlocuirea sa cu ADN de la un donator. Acest ADN „reprogrameaza” ovulul, transferandu-i intregul cod genetic al donatorului.

Dr. Brigitte Boisselier este o raeliana – si chiar „episcop”. La conferinta de presa ea a aparut purtand medalionul de argint raelian ce combina Steaua lui David si un fulg de zapada, simbolizand spatiul si timpul infinit.

Clonarea umana este in inima teologiei raeliene a „creatiei stiintifice”, pe care raelienii o descriu ca pe o alternativa atat la evolutionismul darwinist, cat si la dogmele marilor religii. „Clonarea este cheia vietii vesnice”, spune Rael. Grupul poseda propriul parc tematic, UFO-land, langa Montreal.

Asertiuni raeliene

Mesaj extraterestru: Savanti de pe alta planeta au creat intreaga viata pe pamant folosind ADN. „Extraterestrii erau inalti de aproximativ 1, 30 de metri, aveau par lung negru, ochi migdalati, piele maslinie si degajau armonie si umor. Unul dintre ei i-a spus lui Rael ca „noi suntem cei ce am creat toata viata pamanteasca, voi ne-ati considerat zei, noi am fost la originea marilor voastre religii. Acum sunteti destul de mari ca sa intelegeti aceasta, am dori sa stabilim contacte oficiale printr-o ambasada”.

Mesajele dictate lui Rael explica faptul ca viata pe pamant nu este rezultatul evolutiei intamplatoare, si nici lucrarea vreunui Dumnezeu supranatural. Este o creatie deliberata, folosind ADN-ul, a unor indivizi superiori din punct de vedere stiintific, care au creat oamenii efectiv dupa chipul lor, lucru care ar putea fi numit „creationism stiintific”.

Informatii asupra acestor oameni de stiinta si a lucrarilor lor, cat si asupra simbolurilor perene ale acestora pot fi regasite in scrierile vechi ale diferitelor popoare. Lasand umanitatea sa evolueze singura, elohimii au mentinut totusi legaturile cu noi, prin intermediul profetilor, ca Buddha, Moise, Iisus si Mohamed, acestia toti fiind alesi si formati de ei.

Rolul profetilor a fost acela de a educa omenirea progresiv, prin mesajele pe care le-au transmis, de fiecare data adaptate la nivelul cultural si de comprehensiune al vremii. Acestia au avut si obligatia de a lasa „urme” ale elohimilor pentru ca noi sa fim in stare sa-i recunoastem drept creatori si partasi la viata noastra, atunci cand vom fi avansat destul pentru a putea intelege.

Pentru raelieni, evolutia este de baza. Elohim-ii si-au clonat propriul ADN ca sa creeze rasa umana intr-un laborator acum 25.000 de ani. Rael sustine ca este fratele vitreg al lui Hristos si ca poate sa strabata o distanta de doi ani lumina in 25 de minute fara nava spatiala. Raelienii iubesc ierarhia. Ei se grupeaza in sase niveluri, incepand de la novicela Raelinsusi, care ocupa singur cel de-al 6-lea nivel.

„Suntem denumiti „cult”. Dar noi nu suntem o religie. Dumnezeul nostru este stiinta”. „Primul templu al religiei evreiesti a fost de fapt o ambasada in jurul careia s-a construit vechiul oras. Elohim-ii asteapta acum ca Statul Israel sa acorde un statut extra-teritorial pentru noua ambasada, „al treilea templu”, dar pana acum nu s-a primit nici un raspuns pozitiv din Israel”. „Noi suntem oamenii de astazi care folosesc tehnologia de maine cu religiile si gandirea de ieri. Datorita Elohim-ilor vom fi capabili sa atingem noi niveluri spirituale prin adoptarea propriei lor religii, „una ateista”, cea a infinitatii reprezentata de simbolul lor. Ghizii miscarii raeliene vor deveni preotii acestei noi religii, permitand fiintelor omenesti sa simta armonia cu micro- si macro-infinitul, si sa realizeze ca noi suntem pulbere de stele si energie vesnica.

Spiritualitatea si stiinta vor conlucra in sfarsit, eliberate de spaimele medievale care au bantuit trecutul nostru. Aceasta ne va permite sa devenim noi insine „dumnezei” asa cum s-a scris de demult in vechile scripturi”.

Pentru a se cunoaste mai bine doctrina acestei secte puteti citi in continuare chiar cartea lor.  Design_Inteligent

2. BISERICA SCIENTOLOGICA

SCIENTOLOGIA

3.Top 5 secte sinucigaşe

 Istoria contemporană arată că secte dintre cele mai ciudate reuşesc să atragă un număr mare de adepţi. Acestea sunt deosebit de periculoase, reuşind să spele creierii membrilor până la a-i convinge să îşi ia viaţa.

1. Branch Davidienii

Această sectă s-a desprins în 1955 din Adventiştii Davidieni de Ziua a Şaptea. Mişcarea era caracterizată prin credinţa în faptul că Apocalipsa este aproape. Liderul cultului, David Kuresh, susţinea că cel mai mare duşman al sectei este statul american şi susţinea, de asemenea, că Dumnezeu i-a dat dreptul să procreeze cu toate femeile din sectă, inclusiv minore. Pe lângă acuzaţiile de viol asupra minorilor, davidienii erau acuzaţi şi de deţinere ilegală de arme. În anul 1993, FBI şi ATF au încercuit ferma davidienilor de la Waco Texas. Asaltul s-a încheiat cu un incendiu în care au murit 76 de persoane, dintre care 21 de copii. Se pare că sectanţii umpluseră ferma cu gaz, materiale inflamabile şi grenade, cărora le-au dat foc. Unii jurnalişti au susţinut însă că focul ar fi putut începe accidental.

2. Poarta Raiului

Această sectă ce şi-a avut sediul în San Diego, în California, a fost înfiinţată şi condusă de Marshall Applewhite şi Bonnie Nettles şi se baza pe credinţa în OZN-uri. Membrii sectei credeau că planeta Pământ va fi reciclată de către extratereştri, iar singura cale de a scăpa este să părăseşti planeta imediat. Această plecare se putea obţine luându-ţi viaţa, un act pe care nu îl considerau sinucidere, ci “să treci la nivelul următor”. Trebuia însă să urăşti din tot sufletul această lume pentru a putea trece la nivelul următor. Sectanţii considerau corpul un simplu “vas” în care se află sufletul, ce trebuie eliberat. Membrii grupului îşi adăugau particula “ody” la finalul numelui, pentru a se recunoaşte între ei.

Secta şi-a început activitatea la începutul anilor ’70, când Marshall Applewhite îşi revenea după un atac de cord în timpul căruia susţinea că a trecut printr-o experienţă de moarte clinică. În spital a cunoscut-o pe Betty, care era infirmieră, ajungând să creadă că ei erau “cei doi” despre care vorbeşte Biblia în Cartea Revelaţiei, deoarece “religia” lor combina elemente ale creştinismului cu credinţa în extratereştri. Cei doi au început să călătorească prin toată ţara, pentru a aduna adepţi. S-au autonumit, de-a lungul timpului, “Bo şi Beep” sau “Do şi Ti”. Betty a murit însă de cancer.

Trei membri ai sectei, Thurston-ody, Sylvie-ody şi Elaine-ody, au lucrat, înainte de sinuciderea în grup, pentru Grupul de Dezvoltare Avansată, o companie care producea tehnologie pentru armata americană. Când şi-au dat demisia, în 1997, i-au spus şefului lor de la companie că “şi-au terminat misiunea”.

38 de membri ai grupului, alături de Applewhite, şi-au luat viaţa într-o vilă din San Diego, la 26 martie 1997. Alţi doi foşti membri ai sectei s-au sinucis ulterior. “Credincioşii” s-au sinucis luând fenobarbital amestecat cu votcă, dar şi-au pus şi pungi de plastic pe cap, pentru a se asigura că se vor asfixia. Au fost găsiţi fiecare în patul său, cu faţa şi partea superioară a corpului acoperite cu o pătură purpurie. Fiecare membru al sectei avea cinci dolari şi 75 de cenţi în buzunar. Toţi cei 39 erau îmbrăcaţi la fel, în treninguri cu insigna “Heaven’s Gate Away Team” pe umăr şi cu pantofi de sport Nike noi în picioare. Sinuciderea s-a produs în ture, iar cei rămaşi în viaţă făceau curat după cei plecaţi primii. Momentul sinuciderii a fost ales odată cu trecerea cometei Hale-Bopp în apropierea Pământului.

3. Ordinul Templului Solar

Această societate secretă se bazează pe continuarea tradiţiei Cavalerilor Templieri şi a fost înfiinţată de Joseph di Mambro şi Luc Jouret în 1984, la Geneva. Scopurile sectei erau să stabilească “noţiuni corecte de autoritate şi putere în lume”, să se pregătească pentru a doua venire a lui Isus Christos, sub forma unui rege-dumnezeu solar, dar şi unificarea tuturor cultelor creştine cu islamul. Secta avea filiale în Canada, în Australia, Elveţia, Martinica, dar şi în alte ţări. Practicile lor amestecau tradiţii creştine cu ritualuri New Age, dar şi templiere. Jouret atrăgea membri cât mai atractivi, bogaţi şi puternici şi se susţine chiar că din grup ar fi făcut parte şi câţiva europeni influenţi sau membri ai conducerii companiei Hydro-Quebec. Şefii sectei, în număr de 33, se aflau la Zürich.

În octombrie 1994, bebeluşul de trei luni al lui Emmanuel Dutoit, membru al sectei, a fost ucis la centrul sectei din Quebec. Copilul a fost înjunghiat de mai multe ori cu un par de lemn. Se crede că Di Mambro a ordonat crima, deoarece credea că bebeluşul ar fi Antichristul. După câteva zile, Di Mambro şi alţi 12 membri ai sectei au participat la “o ultimă cină” rituală. După câteva zile au început să aibă loc sinucideri şi crime rituale în două sate din Elveţia şi la Morin Heights, în Canada. 15 membri s-au sinucis cu otravă şi 38 au fost ucişi. Cadavrele prezentau urme de droguri. Clădirile au fost incendiate, pentru a “purifica” locul.

În vestul Elveţiei au fost găsiţi apoi alţi 48 de membri morţi, împuşcaţi în cap, într-o capelă secretă sub pământ, plină cu obiecte de cult de inspiraţie templieră. Majoritatea aveau pungi de plastic pe cap, probabil ca simbol al dezastrului ecologic ce va distruge lumea, după ce membrii sectei vor fi plecat pe Sirius (unde credeau că vor ajunge prin sinucidere). Alte victime au fost găsite în trei cabane. Scrisorile de adio arătau că membrii au “plecat” pentru a scăpa de “ipocrizia şi oprimarea din această lume”. Printre cei morţi în Elveţia se numărau un primar şi un jurnalist. Documentele adunate la Quebec arată că unii membri donaseră şi peste un milion de dolari liderului sectei, Joseph di Mambro. Toate sinuciderile au avut loc aproape de echinocţiu sau solstiţiu. Numărul total al victimelor ajunge la 74. Michael Tabachnik, un cunoscut dirijor elveţian, a fost arestat la sfârşitul anilor ’90 pentru că a participat la organizarea crimelor. A fost achitat în 2001. Secta continuă să existe, având între 150 şi 500 de membri.

4. Mişcarea pentru Restaurarea Celor Zece Porunci ale lui Dumnezeu

778 de membri ai sectei au murit în 2000 în Uganda. Secta se desprinsese din Biserica Creştină Romano-Catolică din Uganda, la sfârşitul anilor ’80, fiind înfiinţată de Credonia Mewrinde şi Joseph Kibweteere. Mwerinde, producător de bere din banane, şi Kibweteere, politician, susţineau că fuseseră martori la apariţii ale Fecioarei Maria. Membrii sectei încercau să respecte întocmai Cele Zece Porunci. De teama de a nu încălca a noua poruncă: “Să nu depui mărturie falsă”, membrii sectei nici nu mai vorbeau, ci discutau prin limbajul semnelor. Sexul era interzis, ca şi săpunul. Sectanţii credeau că Apocalipsa va avea loc în anul 2000.

Odată cu apropierea anului 2000, membrii sectei au vândut tot ce aveau foarte ieftin, şi-au mărturisit păcatele şi au renunţat să lucreze câmpul. 1 ianuarie a trecut fără ca sfârşitul lumii să vină, iar sectanţii au început să se neliniştească şi să ceară socoteală şefilor. Se pare că unii membri s-au răsculat. A fost prezisă imediat o altă dată pentru sfârşitul lumii: 17 martie. Secta a ţinut o petrecere imensă la Kanungu. Sectanţii au cumpărat 50 de litri de acid sulfuric. La 17 martie 2000, credincioşii au dispărut într-un foc imens, deşi nu se ştie exact dacă a fost vorba de o sinucidere în masă sau de o crimă în masă.

5. Templul Popoarelor de la Jonestown

La 18 noiembrie 1978, 918 persoane, dintre care 274 de copii, şi-au pierdut viaţa în Jonestown, în Guyana, în cea mai mare sinucidere colectivă.

Templul Popoarelor a fost fondat la mijlocul anilor ’50, practicând “socialismul apostolic”. Templul susţinea că “cei care au rămas drogaţi de opiul popoarelor trebuie aduşi la lumină, la socialism”. În 1973, liderul sectei, Jim Jones, a decis ca grupul să se mute în Guyana, datorită guvernului de stânga ce ar fi acceptat cu uşurinţă prezenţa sectei. Jones susţinea că “suntem cei mai puri comunişti din câţi există pe pământ”. În tabăra din Guyana se vizionau doar filme sovietice de propagandă, furnizate de Ambasada URSS. După opt ore de muncă urmau opt ore de studiu al comunismului, după modelul patentat de Kim Ir Sen. Copiii îi spuneau “tată” lui Jones şi nu îşi vedeau părinţii decât seara, foarte puţin. Jones aplica şi tehnici de control mental importate din China şi Coreea de Nord.

În timpul unei vizite a congresmanului american Leo Ryan, sectanţii l-au ucis pe acesta, ca şi pe un reporter NBC şi alţi trei membri ai delegaţiei. În ultima înregistrare existentă cu Jones, acesta le spune credincioşilor că URSS nu îi va mai primi pe teritoriul său din cauza acestor crime. Când membrii sectei au început să ţipe de disperare, Jones le-a spus: “Acesta nu este un mod în care să moară socialiştii sau comuniştii. Trebuie să murim cu demnitate”. Cei 918 au murit prin otrăvire cu cianuri, cu excepţia lui Jones, care s-a împuşcat. Sinuciderea de la Jonestown este al doilea incident ca număr de morţi americani, după atentatele de la 11 septembrie 2001.

4.Un alt fals Cristos José Luis de Jesus Miranda

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: